0

Jei sergate vėžiu, stumdymasis parduotuvėse ir šventinis šurmulys ne Jums. Tokie dalykai gali atimti dar daugiau energijos, sukelti stresą ar depresiją. Šie mūsų patarimai Jums padės džiaugsmingai sutikti Gamtos ir Kristaus prisikėlimo šventę.

Paprašykite pagalbos tvarkant namus:

Švenčių dekoracijos ir „generalinis pavasarinis namų tvarkymas“ gali būti varginantis užsiėmimas, netgi tiems, kurie yra sveiki ir nenualinti įvairių vaistų ir terapijų. Jeigu grįžote iš ligoninės, skirkite visas jėgas sveikimui, o Jūsų artimieji padarys darbus už Jus. Paprašykite šeimos narių ar draugų Jums padėti, taip išsaugosite energiją ir kartu gerai praleisite laiką. Žinokite, kad šeimos nariai ir draugai mielai Jums padės ir laukia tik Jūsų pritarimo. Jeigu nenorite su draugais kalbėti apie ligą, paprašykite to nedaryti. Jeigu turite vaikų, leiskite jiems atlikti nesudėtingus buities darbus ir leiskite marginti kiaušinius. Juk vaikų fantazija beribė!

Venkite minios:

Išėję iš ligoninės, venkite minios ir šurmulio, kuris gali Jus nuvarginti. Be to Jums reikėtų labiau pasisaugoti užkrečiamų ligų, nes Jūsų imuninė sistema dar vis labai pažeidžiama. Užuot rūpinęsi pirkiniais – pailsėkite.

Maistas į namus?

Kadangi Lietuvoje maisto pristatymas iš prekybos centrų į namus dar nėra populiari paslauga, paprašykite šeimos narių ar draugų pasirūpinti maisto produktais. Visi puikiai žinome, kokios eilės ir spūstys būna prieš šventes, todėl nepervarkite. Sudarykite sąrašą ir savo pageidavimus pasakykite tiems, kurie Jums parveš maisto produktų.

Neišlaidaukite:

Šventės metas, kada galvojame apie dovanas artimiesiems ir draugams. Tačiau tai yra ir metas, kada išleidžiama daugiausia pinigų. Tai gali sukelti Jums papildomą stresą, todėl iš anksto nuspręskite, kiek pinigų galite skirti dovanoms ir stenkitės neviršyti numatytos sumos. Geriausia dovana Vėlykų proga – margutis.

Nustatykite ribas sau:

Šventės atima daug jėgų. Ribokite save ir stengitės riboti lankytinus renginius. Jeigu ankščiau teikėte didelę reikšmę socialiniam grafikui, dabar leiskite sau atsipūsti ir pasimėgaukite namų šiluma ir ramybe. Stengitės nusnūsti dienomis, taip greičiau atgausite jėgas, nes organizmui dabar jų ypač reikia kovoti su liga. Manoma, kad geriausiai nusnūsti galima tarp 13 ir 15 valandos, tuomet nesutrikdysite savo organizmo grafiko ir naktį užmigsite be vargo.

Klausykite, ką Jums sako Jūsų organizmas:

Vėžiu sergantiems pacientams reikia pailsėti. Išmokite pažinti save ir pajusti tuos momentus, kada jums reikia pailsėti ir skirkite laiko tik sau. Tikimės, kad pasinaudodami šiais patarimais, Jūs galėsite mėgautis šventėmis ir patirsite mažiau streso bei sutaupysite jėgų Jūsų sveikimui. Būkite sveiki ir jaukių Jums švenčių!!!

 

©Įveikligą.lt

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis