2

triphala02.jpgTrifala – ajurvedinis žolelių mišinys susidedantis iš lygių Indiškojo lapainio, Terminalia belerica ir Terminalia chebula dalių. Naujais medicininiais tyrimais atliktais Indijoje įrodyta, kad trifala pasižymi detoksikuojančiomis ir priešvėžinėmis savybėmis. Ji naudojama pagerinti apetitą ir virškinimą, padidina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį ir padeda pašalinti nepageidaujamų riebalų kiekį iš kūno. Taip pat naudojama galvos skausmui mažinti. Teigiama - padeda palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje ir pagerinti odos spalvą.

Trifala plačiai naudojama įvairaus amžiaus žmonių daugelio ligų gydymui bei profilaktikai. Ji normalizuoja visų organų veiklą, nuima užslaptintas ilgalaikių stresų pasekmes, ramina, normalizuoja regėjimą, pagerina lytinį aktyvumą, reguliuoja spaudimą, reguliuoja hemoglobino susidarymą kraujyje, būdamas smegenų toniku - gerina atmintį, pagreitina lūžusių kaulų gijimą, naudojamas gydant odos susirgimus. Trifala ypač rekomenduojama naudoti, gydant kraujo ligas, chronišką vidurių užkietėjimą, nemigą, nervinį išsekimą, geltligę, cukrinį diabetą, kosulį, padidėjusį rūgštingumą.

Moksliniais tyrimais buvo įrodyrta, kad šis žolelių mišinys valo toksines medžiagas iš organizmo ir padeda natūraliai atsikratyti viršsvorio. Trifaloje gausu vitamino C. Ajurvedos atstovai teigia, kad šis vaistas tinka visų tipų žmonėms. Šį žolelių mišinį galima berti tiesiai ant žaizdos ar sumušimo.

Indijoje šiuo metu gyvena daugiau nei milijardas žmonių, iš kurių 2,5 milijono gyventojų serga vėžiu. Indijos mokslininkai tokį spartų vėžio išplitimą sieja su tabako gaminių paplitimu ir vartojimu. Ajurveda turi oficialų gydymo statusą Indijoje ir laikoma viena iš seniausių ir veiksmingiausių sveikatingumo sistemų, kuri Indijoje gyvuoja daugiau kaip 5 000 metų. Šiandien ši gydymo sistema sėkmingai taikoma kasdieniniame gyvenime ne tik Indijoje, bet ir visame pasaulyje.


Prieš pradedami vartoti bet kokius preparatus, prieš tai pasikonsultuokite su savo gydytoju!

Naudinga žinoti:

  • „Trifala“ reiškia - „trys vaisiai“, kurie auga ant medžių, augančių visoje Indijoje ir Vidurio Rytų šalyse. Vaisiai nuskinami, džiovinami ir trinami į miltelius.

  • Naudojant Trifala, miltelių ar kapsulių pavidalu, reikia pradėti nuo mažų dozių ir palaipsniui didinti. Jeigu pasireiškia nepageidaujamas poveikis - dozę reikia sumažinti. Šiuos natūralius vaistus Indijos medikai rekomenduoja vartoti iki trijų savaičių ir daryti dešimties savaičių pertrauką.


Parengta pagal: www.articlesnatch.com, www.answers.com

©Įveikligą.lt

 

Skaitykite daugiau:

Maitinkitės sveikai

Natūralios terapijos

Augalai gydo

Gydytojai pataria

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

Komentara  

#2 vytas 2014-07-05
triphala galite isgyti: http://www.efarma.lt/lt/pukka-triphala-plus-90-kaps
Quote
#1 albina 2012-11-25
Malonu , kad tokių vaistų yra, bet kur juos įsigyti.
Quote
2024 m. balandžio 16 d., Antradienis