0

JAV mokslininkai peržiūrėjo visus krūties bei gaubtinės žarnos vėžio genetinius kodus. Gautas genetinis žemėlapis rodo, kad beveik 200 mutavusių genų, kurių didžioji dalis anksčiau nebuvo žinoma, padeda navikams atsirasti, augti ir plisti žmogaus kūne. Šis atradimas taip pat gali padėti geriau diagnozuoti vėžį ankstyvose, geriausiai gydymui pasiduodančiose stadijose.

Taip pat šio atradimo dėka bus galima taikyti individualų gydymą. Medikai ir tyrėjai tikisi ateityje užkirsti kelią bei gydyti vėžį atsižvelgiant į kiekvieno žmogaus genus. Johnso Hopkinso Kimmelio vėžio centro žiniomis moksliniai tyrimai parodė, jog vėžys yra žymiai sudėtingesnė lyga nei iki šiol manyta. Mutavę krūties bei gaubtinės žarnos augliai skyrėsi. O tai galėtų reikšti, kad kiekvieno iš šių vėžio tipų susiformavimo priežastys yra skirtingos. Kiekvienas individualus navikas kyla dėl skirtingo genetinio plano.

Šis atradimas galėtų paaiškinti, kodėl kiekvieno žmogaus atveju navikai tokie skirtingi. Atsižvelgdamas į tyrimo rezultatus, mokslinio atradimo bendraautorius daktaras Viktoras Velculsecu teigia, jog nėra dviejų identiškų pacientų.

 

Šaltinis: BBC NEWS

 

 

Rašyti komentarą


Security code  

2024 m. kovo 29 d., Penktadienis